Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Iran şi Moldova: proteste sociale

Iran şi Moldova: proteste sociale

Lord Kai, Iran: Astăzi am încercat să îmi eliberez mintea de protestele din Iran, după ce am petrecut o noapte foarte depresivă.Noaptea trecută poliţia a tras în oameni, mulţi au murit. CNN transmite că poliţia ar fi omorât vreo 150 de protestatari, dar eu cred că sunt mai mulţi. Noaptea trecută a fost una foarte grea.washington-times-photo1

De aceea azi încerc să mă iau cu altceva. Încerc să ascult ceva muzică. Pentru că îmi place foarte mult muzica folk, în special cea din Balcani, am ales să ascult un cântec din cadrul concursului Eurovision 2009. Acest cântec se numeşte «Hora din Moldova». Mi-a plăcut mult cântecul.

Acest cântec m-a făcut curios să descopăr unde e această Moldovă. Am găsit Moldova prin Wikipedia.Am fost profund mişcat să aflu că în Moldova au avut loc proteste după alegerile parlamentare cu două luni în urmă! Situaţia a fost ca în Iran, poate nu chiar atât de extinsă.

Iată ce spune Wikipedia: Protestele sociale din Moldova au început la 7 aprilie 2009 în mai multe localităţi, după anunţarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Protestatarii au declarat că rezultatele alegerilor au fost fraudulate, prin care PCRM a obţinut majoritatea. Protestatarii s-au organizat singuri, făcând uz de reţeaua socială electronică Twitter.

Aşi fi vrut să aflu mai multe despre vinurile din Moldova, dar am aflat mai multe despre protestele sociale.

Articol preluat de pe: http://www.mideastyouth.com/2009/06/21/civil-unrests-iran-and-moldova/

VIDEO IRAN: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8111670.stm